Vulin odgovorio Izetbegoviću: Republika Srpska nije poklon

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da Republika Srpska nije poklon.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2020.

15:32

Vulin odgovorio Izetbegoviću: Republika Srpska nije poklon
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/bs

Već je, kako je istakao. nastala "kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida".

Povodom izjave Lidera SDA i potpredsednika Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da je srpska strana u BiH Dejtonskim sporazumom dobila i previše, Vulin je rekao da Srbi u Dejtonu nisu dobili ništa, već su se izborili za Republiku Srpsku, a da je Srbija bila uz njih i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma.

"Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti", smatra Vulin.

On navodi da Izetbegović "ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima" i dodaje da dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država.

"Nema uspešne Bosne i Hercegovine bez uspešne Republike Srpske, svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske, imao bi nesagledive posledice", upozorio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: