"Rusi su se umešali u izbore u BiH"

U izveštaju Stejt departmenta o ruskom sistemu dezinformisanja i propagande, između ostalog, tvrdi se da se Rusija mešala u izbore u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.08.2020.

20:10

Mark Wilson/Staff/Getty images

Izveštaj nazvan "Nosioci ruskog dezinformisanja i propagandni ekosistem" je objavljen tokom ovog meseca, preneo je portal Klix.ba.

Sadrži više od 70 stranica, a između ostalog tretira uticaj Rusije na Bosnu i Hercegovinu.

Stejt department je ukazao na organizaciju Katehon, čije je sedište u Moskvi.

Nazvali su je "kvazi tink-tenk" organizacijom za koju tvrde da, kako su naveli, antizapadnjački deluje objavljujući sadržaj na pet jezika.

Kao nekoga ko sponzoriše rad ove organizacije istakli su i Konstantina Malofejeva, kome su Sjedinjene Američke Države već uvele sankcije.

Amerikanci su istakli da Katehon deluje u celoj Evropi te da sebe predstavlja kao nekoga ko pruža nezavisne analitičke podatke.

Za Malofejeva tvrde da se mešao u izbore u Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: