Kisić Tepavčevićeva: Na raspolaganju pola miliona vakcina

Zamenica direktora Insituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je ugovorena nabavka 350.000 vakcina protiv gripa.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.08.2020.

16:45

Kisić Tepavčevićeva: Na raspolaganju pola miliona vakcina
Screenshot/TV B92

Ona je dodala da će Institut "Torlak" proizvesti 150.000 doza te vakcine.

"Izvesno je da imamo na raspolaganju pola miliona, a u zavisnosti od potreba, trudićemo se da nabavimo i dodatnu količinu", rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Ona je navela da je prethodnih godina, i uz pomoć medija, sprovedena kampanja o značaju vakcinacije protiv gripa, pa su i građani bili veoma zainteresovani i odziv je bio veći nego ikad.

Na pitanje o letnjim kampovima za decu, koji se ovih dana organizuju širom Srbije, Kisićeva je podsetila da su za svaku vrstu aktivnosti, pa i sportskih, date različite preporuke za smanjenje rizika za prenošenje infekcije.

Organizatori su, kaže, dobili smernice i preporuke, takve aktivnosti nisu obavezne i pretpostavlja se da su i organizatori i roditelji procenili rizik i da su tamo preduzete sve propisane mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: