Zoran Gojković: To bi bilo izuzetno opasno, mere ostaju

Zoran Gojković kaže da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

09:58

Zoran Gojković: To bi bilo izuzetno opasno, mere ostaju
Foto: B92, arhiva

Kao i sa odmornijim zdravstvenim kadrom.

On je rekao da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok se, kao je rekao, ne uverimo da nećemo doći u situaciju da ponovo imamo nagli broj povećanja broja obolelih, jer bi to bilo izuzetno opasno, prenosi RTS.

"Imamo blagi optimizam iz činjenice da iz nepovoljne epidemiološke situcije pokušavamo da uklizimo u nesigurnu, imamo manji priliv pacijenata u bolnice i malo lakši posao za zdravstveni sistem", rekao je Gojković.

Gojković je rekao da je od jutros manje od 700 pacijenata kovid pozitivnih u Vojvodini i da je to posle dužeg vremena zadovoljavajući broj.

U Kliničkom centru Vojvodine je 244 osoba, što je manje nego juče, 16 na respiratoru, rekao je Gojković i dodao da je to dobar pokazatelj.

"Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da korona virus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološkee cente, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandenmije", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: