Vučić: U redu je da se mirimo, ali da slavimo "Oluju" - nećemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom se osvrnuo na 25. godišnjicu "Oluje", pri tome istakavši da je u redu da se mirimo, ali ne i da slavimo,

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

11:45

Vučić: U redu je da se mirimo, ali da slavimo
EPA/VLADIMIR STOJAKOVIC

"Oni koji su slavili neka objasne narodu", kaže Vučić.

"Trudio sam se da ne kažem ništa loše o onima koji odu na proslavu Oluje", kaže Vučić objašnjavajući da su Srbija i Republika Srpska imale dan tuge, dok je u Kninu bila proslava. Kako dalje navodi, odlazak Miloševića neće doneti ništa.

Govorio je i o odnosu hrvatskih medija.

"Na njihovih šest udarnih portala objavljeno je 1.014 tekstova protiv mene. Ako mi kažete da je to slučajno i da to nije organizovano - mnogo dugo sam u politici da bi takve priče prolazile. Beogradska čaršija je uvek pratila zagrebačku, jer smo mislili da ćemo biti više evropejci ako se dodvorimo i udaljimo od nacionalnih interesa Srbije", kaže Vučić.

Još jednom je istakao svoj stav, da "Oluja" predstavlja "najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata".

"Da pružim podršku za taj čin - ne pada mi na pamet. Da Srbiju uvlačite u proslavu Oluje - u tome nećemo da učestvujemo. Da kažemo da Oluja nije bila etničko čišćenje? Ja to neću da kažem, Za mene je Oluja najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata. Dobili smo to da Srbi nisu jedinstveni."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: