"Užasna vest"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterisao je kao užasnu vest o donošenju Zakon o zaštiti vrednosti OVK.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

11:36

EPA/ANDREJ CUKIC

Prema rečima Vučića to predstavlja dodatno maltretiranje i šikaniranje srpskog stanovništva.

Ističe da se nada kako će pregovori biti suštinski, a ne formalni.

"Voleli bismo da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da rešavaju probleme. Pošto je njihova strana isticala problem reciprociteta, mi smo rekli 'nema problema, kako god hoćete' pošto mislimo da nije problem reciprocitet, već da je suština u tome da mi imamo značajno snažniju ekonomiju, a želimo i njima da imaju. Žale se što ne puštamo robu jer piše Republika Kosovo, to se neće promeniti jer je ovo statusno neutralni razgovor", poručio je Vučić.

Istakao je četiri slobode kao važne za srpsku stranu.

"Za nas je važno da se poštuju četiri slobode, sloboda robe, ljudi, kapitala i usluga. To je važno za opstanak srpskog naroda", kaže

Predsednik navodi da Priština ima i podršku od međunarodne zajednice.

"Recite da nećete da razgovarate i pregovarate, bilo bi poštenije. Za nas sitacija nije laka. Svi govore da je jedin rešenje priznanje Kosova i da drugogo rešenja nema. Ono što od ljudi tražimo i molimo je da razumeju težinu pozicije u kojoj se nalazimo", objašnjava.

Predsednik najavljuje i da će 7. septembra ići u Brisel i lično on pregovarati.

"Srpska strana će tražiti ispunjenje ugovora iz 2013. godine - formiranje Zajednice srpskih opština. Iz dijaloga nećemo da izlazimo", kaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: