FBI uhapsio begunca posle 46 godina sakrivanja

FBI će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i gde ćete pobeći - poruka je u SAD jer je jedan begunac uhvaćen posle 46 godina sakrivanja.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Getty images/ Mark Wilson/Staff
Ilustracija: Getty images/ Mark Wilson/Staff

Dok je Ričarda Niksona (Richard Nixon) tresla afera Votergejta, a Pol Njuman (Paul Newman) i Stiv Mekvin (Steve McQueen) snimili film "Pakleni toranj" 1974. godine, Luis Arkuleta (Archuleta) je pobegao iz zatvora u državi Kolorado.

Begunca, koji sada ima 77 godina, u sredu je uhapsila federalna policija (FBI) u državi Nju Meksiko, gde živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja (Montoya).

"To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalncima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gde bežite, i odvešće vas pred lice pravde", rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Majkl Šnajder (Michael Schneider).

Arkuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada. On je zatvoru čekao suđenje.

"Vreme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine", saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je FBI došao do Arkulete.

strana 1 od 580 idi na stranu