FBI uhapsio begunca posle 46 godina sakrivanja

FBI će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i gde ćete pobeći - poruka je u SAD jer je jedan begunac uhvaćen posle 46 godina sakrivanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2020.

23:32

FBI uhapsio begunca posle 46 godina sakrivanja
Ilustracija: Getty images/ Mark Wilson/Staff

Dok je Ričarda Niksona (Richard Nixon) tresla afera Votergejta, a Pol Njuman (Paul Newman) i Stiv Mekvin (Steve McQueen) snimili film "Pakleni toranj" 1974. godine, Luis Arkuleta (Archuleta) je pobegao iz zatvora u državi Kolorado.

Begunca, koji sada ima 77 godina, u sredu je uhapsila federalna policija (FBI) u državi Nju Meksiko, gde živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja (Montoya).

"To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalncima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gde bežite, i odvešće vas pred lice pravde", rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Majkl Šnajder (Michael Schneider).

Arkuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada. On je zatvoru čekao suđenje.

"Vreme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine", saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je FBI došao do Arkulete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: