Virus se širi klanicom na granici - zaraza će se preliti u Francusku

Najmanje 50 zaposlenih zu klanici u Stadenu na severozapadu Belgije zaraženo je korona virusom, saopštile su danas gradske vlasti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.08.2020.

21:12

Virus se širi klanicom na granici - zaraza će se preliti u Francusku
Foto: Getty/Alex Grimm

Vlasti su dodale da postoji mogućnost da mnogi od tih zaraženih žive u susednoj Francuskoj.

Više od 200 zaposlenih u toj klanici kod francuske granice stavljeno je u karantin i svi bi trebalo da budu testirani na koronavirus, izjavio je portparol preduzeća Vestvles (Westvlees) Manuel Goderis.

"Od 225 zaposlenih u karantinu, testirane za sada su 193 osobe. Dobili smo rezultate 164 osoba od kojih je 50 inficirano", navele su gradske vlasti i dodale da nemaju adrese zaraženih navodeći da verovatno neki žive u Francuskoj.

U tom preduzeću je zaposleno ukupno 850 osoba, a u prvom izveštaju da je šest osoba zaraženo, dve osobe su iz Francuske i putuju u Belgiju na posao.

Vlasti su kontaktirale i rumunskog konzula jer postoji mogućnost da su neki rumunski državljani koji rade u klanici, zaraženi koronavirusom.

Žarišta koronavirusa u klanicama pojavila su se početkom epidemije koronavirusa u nekoliko zemalja, među kojima u Nemačkoj, Francuskoj i SAD.

Stručnjaci još ne mogu da razumeju razlog zaraze na tim mestima, navodeći da postoji mogućnost bliskog kontakta među radnicima, ili je u pitanju loša higijena rashladnih uređaja i ventilacije.

Klanica Vestles je poznata po svežem i prerađenom svinjskom mesu. Važan je evropski proizvođač i ima mušterije u više od 50 zemalja.

U Belgiji je od početka epidemije koronavirusa inficirano 71.158 ljudi od kojih je 9.859 umrlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: