Pokušali su da spasu Bejrut: Poslednji snimak heroja u luci FOTO

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja prikazuje poslednje trenutke vatrogasaca koji su pokušali da spreče dalje širenje vatre u luci Bejrut.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2020.

16:34

Default images

Fotografija je nastala pred skladištem 12 u luci Bejrut samo nekoliko trenutaka pre nego je došlo do eksplozije amonijum.nitrata.

Fotografija, za čiju je autentičnost Dejli mejl dobio potvrdu, prikazuje vatrogasce ispred masivnih metalnih vrata skladišta na kojima piše "ulaz 12" i na kojima se nalazi upozorenje o opasnim hemikalijama.

Guverner Bejruta kazao je da je tim vatrogasaca koji je bio u luci nestao nakon eksplozije.

Osoba koja je snimila vatrogasce takođe je preminula, a fotografija je pronađena na mobilnom telefonu žrtve. Slika je u sredu cirkulisala na arapskim profilima na Tviteru, a korisnici su odali počast nestalim vatrogascima.

Osim toga, na društvenim mrežama cirkuliše i snimak iz istog dela luke koji prikazuje skladište u plamenu pre eksplozije, i autentičnost snimka se takođe može potvrditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: