Ukinuta Interpolova poternica za Duškom Kneževićem

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević ne nalazi se više na Interpolovoj crvenoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora, prenose crnogorski mediji.

Izvor: Vijesti, Tanjug

Četvrtak, 06.08.2020.

13:44

Ukinuta Interpolova poternica za Duškom Kneževićem
Ilustracija: Deposit photos/borkus

Prema saznanjima "Vijesti", Knežević je podneo zahtev kojim se tražilo ukidanje tri poternice na osnovu tvrdnje da su u suprotnosti sa Interpolovom pravnom regulativom.

U dokumentu u koji su "Vijesti" imale uvid piše da je žalba usvojena i da su sve tri poternice ukinute i uklonjene iz Interpolovog sistema.

U odluci Komisije za kontrolu međunarodnih poternica piše da „postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja i Interpol bi samim tim mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova [Interpolova] neutralnost...“ i da „... [Interpol] zaključuje da informacije dostavljene od strane crnogorskih vlasti ne zadovoljavaju Član 3. Interpolovog statuta“.

Kneževića Specijalno državno tužilaštvo tereti za više krivičnih dela.

Interpol je povukao poternicu za crnogorskim biznismenom Duškom Kneževićem i izbrisao je iz sistema, izjavio je za Tanjug sam Knežević u telefonskom razgovoru iz Londona, gde boravi od februara prošle godine, kada je Crna Gora raspisala crvenu poternicu za njim.

"Sada sam slobodan čovek. Zahvalan sam britanskom timu mojih advokata i Velikoj Britaniji kao uređenoj državi", rekao je Knežević nakon što su ga advokati obavestili da je Interpol povukao poternicu za njim, uz obrazloženje, pored ostalog, da „postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja".

Knežević ističe da će ova odluka biti "vetar u leđa" crnogorskoj opoziciji protiv vlasti Mila Ðukanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: