Ko je drugi kandidat za premijera?

Najveće šanse za premijersku fotelju i dalje ima aktuelna predsednica vlade Ana Brnabić, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2020.

09:49

Ko je drugi kandidat za premijera?
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc

Kako beogradski mediji saznaju, razmatra se i mogućnost da to bude ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ali su njegove šanse da u narednom mandatu upravlja vladom, ipak, manje nego šanse Brnabićeve i Vučevića.

Nedimovića su mediji već pitali kako komentariše ovu mogućnost, ali je njegov odgovor uvek bio neodređen. Za razliku od njega, Ana Brnabić je već potvrdila da je ona jedan od dva glavna kandidata za tu funkciju u novom mandatu, ali nije otkrila ime drugog kandidata.

"To je kandidat iz naše stranke iza koga bih ja stala u svakom trenutku", rekla je.

Kao kandidat za prvog čoveka vlade pominje se i ministar finansija Siniša Mali, ali izvesnije je da će on, kao Vučićev čovek od poverenja, ostati na poziciji koju trenutno obavlja, a koju lider SNS smatra jednom od ključnih u ostvarivanju planova koje je zacrtao.

"Sačekaćemo da vlada bude formirana"

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović izjavila je danas da će javnost biti upoznata s novim sastavom vlade onda kada predsednik Aleksandar Vučić i stranka čiji je lider budu doneli odluku o budućim članovima i premijeru.

Mihajlovićeva je novinarima prilikom obilaska sektora za naplatu putarina navela da će budući sastav vlade i premijera predložiti predsednik Vučić i SNS.

"Na predlog predsednika države i naše stranke biće i predlog budućih članova vlade i predsednika vlade. Tamo će se odlučivati i nakon toga javnost će o tome saznati", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da pre formiranja vlade ima i drugih stvari koje bi trebalo uraditi i istakla da se vlada ne forimira ni u kladionicama, ni u medijima, odnosno u tabloidima.

"Sačekaćemo da vlada bude formirana i da bude vredna, radna, efikasna i bolja nego što je ova", poručila je Zorana Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: