Tramp nominaciju za predsedničke izbore prihvata iz Bele kuće

Američkom predsedniku Donaldu Trampu je predloženo danas da zvanično prihvati predsedničku nominaciju republikanaca i održi govor naciji iz Bele kuće.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.08.2020.

23:40

Tramp nominaciju za predsedničke izbore prihvata iz Bele kuće

Zbog toga ga je najuticajnija, izabrana članica Demokratske stranke, predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi kritikovala da planira da "ispolitizuje istorijsku predsedničku rezidenciju".

Njegov glavni rival na predstojećim izborima za 46. američkog predsednika, bivši potpredsednik SAD, demokrata Džo Bajden, prihvatiće nominaciju svoje stranke i održati govor naciji iz svoje države Delaver, umesto iz Milvokija kako je u prvi mah planirano, najavili su zvaničnici Demokratske stranke, prenosi Rojters.

Epidemija korona virusa u SAD uticala je da dve najveće američke političke stranke odustanu od tradicionalnih tv-duela i stranačkih skupova pred nekoliko hiljada pristalica.

Tramp je lakonski prokomentarisao da je prihvatanje nominacije iz Bele kuće "daleko najjeftinije u kontekstu trenutne ekonomske situacije".

Demokrata Nensi Pelosi, koja je treća najuticajnija ličnost u svojoj stranci, izjavila je za mrežu MSNBC da će Tramp "ponovo degradirati Belu kuću i pretvoriti je u pozornicu za politički događaj".

Uticajni senator iz redova Republikanaca Ron Džonson ocenio je Tramp to "ne bi trebalo da uradi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: