Eksplozija u Bejrutu odložila izricanje presude pirpadnicima Hezbolaha

Sud osnovan od Ujedinjenih nacija odložio je izricanje presuda u procesu protiv četiri člana ekstremističke grupe Hezbolah.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

20:57

Eksplozija u Bejrutu odložila izricanje presude pirpadnicima Hezbolaha
Ilustracija: Depositphotos/suwannar1981. gmail.com

Ta odluka je doneta u znak poštovanja prema žrtvama razorne sinoćne eksplozije u centru Bejruta u kojoj je poginulo najmanje 135 osoba, desetine nestale, a više od 5.000 povređeno

Izricanje presuda pred Specijalnim tribunalom za Liban, čije je sedište u Holandiji, bilo je zakazano ta petak, a sada je pomereno za 18. avgust.

Tribunal je naveo da je odluka o odlaganju doneta "u znak poštovanja prema nebrojenim žrtvama razorne eksplozije koja je odjeknula u Bejrutu 4. avgusta" i zbog trodnevne žalosti u Libanu.

Sud je izrazio "solidarnost s libanskim narodom u ovim teškim vremenima".

Hariri je ubijen 14. februara 2005. godine u Bejrutu u bombaškom napadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: