Bajden neće ići da lično preuzme nominaciju za predsedničke izbore

Predsednkički kandidat demokrata Džo Bajden neće ići u Milvoki da lično prihvati zvaničnu nominaciju svoje partije zbog brige oko širenja koronavirusa.

Izvor: Beta

Sreda, 05.08.2020.

19:16

Bajden neće ići da lično preuzme nominaciju za predsedničke izbore
EPA/GABRIELLA DEMCZUK FOR CNN / HAND

On neće ići "da bi zaštitio javno zdravlje" u jeku pandemije kovida 19, objavili su organizatori.

Organizatori konvencije Demokratske stranke, koja se održava od 17. do 20 avgusta, objasnili su da su doneli tu odluku posle "konsultacija sa zvaničnicima za javno zdravlje i stručnjacima koji su ukazali na pogoršanje pandemije koronavirusa".

Bajden će održati govor u kome zvanično prihvata nominaciju iz američke države Delaver, gde živi, naveli su organizatori dodajući da će mesto i vreme biti objavljeni kasnije.

Niko od govornika na demokratskoj konvenciji neće ići lično u Milvoki, što znači da će konvencija biti potpuno virtuelna, prenosi Frans pres.

Taj potez je najnoviji primer kako pandemija utiče na predsedničke izbore 2020. i najnoviji udarac za tradicionalne partijske konvencije na kojima se zvanično imenuju predsednički kandidati i koje su istorijski obeležavale početak jesenje izborne kampanje, piše agencija AP.

Jedan zvaničnik rekao je za Si-En-En (CNN) da je odluka objavljena interno jutros.

Zdravstveni zvaničnici u američkoj državi Viskonsin, gde se nalazi Milvoki, obavestili su komitet za Demokratsku nacionalnu konvenciju da govornici za konvenciju 2020. ne treba da dolaze u Milvoki zbog koronavirusa, rekao je izvor za CNN. Tu su uključeni Bajden i njegov potpredsednički kandidat, čije ime još nije objavljeno, rekao je taj izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: