Šta se dogodilo u Hjesanu? Izveštaji o eksploziji i zid ćutanja u dve države

U video-snimku koji je snimio jedan kineski turistički vodič može se videti kako se crn dim diže iznad severnokorejskog grada Hjesana u blizini granice s Kinom.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

15:07

Šta se dogodilo u Hjesanu? Izveštaji o eksploziji i zid ćutanja u dve države
Tanjug/Wang Bo via AP Video

Ima i izveštaja da su se tamo dogodile eksplozije početkom sedmice.

Nema zvanične potvrde ni iz Severne Koreje ni iz Kine o onome što se dogodilo u severnokorejskom gradu Hjesanu u ponedeljak.

Južnokorejski mediji i posmatračke grupe izvestili su, međutim, da je došlo do eksplozija gasa u stambenom kvartu u kojima ima poginulih i povređenih.

U video-snimku u koji je imao uvid Asošiejted pres primetan je narandžasti plamen i crni dim i čuju se jaki zvuci slični eksploziji.

Može se videti i nekoliko ljudi kako gledaju scenu s kineske strane granice.

Video-snimak je snimio turistički vodič Vang Bo i kako je rekao, snimio ga je iz parka u kineskom pograničnom gradu Čangbai.

Vang, koji je rekao da je prethodno posetio Hjesan, rekao je da su se eksplozije dogodile nedaleko od sirotišta i turističke kancelarije.

Severnokorejski državni mediji nisu pisali o ovim eksplozijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: