Libanski mediji objavili šta je uzrok eksplozije; "zaplenjeno sa ruskog broda pre šest godina"

Snažnu eksploziju u Bejrutu u kojoj je poginulo najmanje 100 ljudi izazvalo je veštačko đubrivo zaplenjeno sa ruskog teretnog broda pre šest godina.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.08.2020.

14:21

Libanski mediji objavili šta je uzrok eksplozije;
Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Ovo su preneli libanski mediji.

Brod "Rhosus" pristao je u luku u Bejrutu pre šest godina zbog kvara, a bio je na putu za Afriku sa 2.750 tona đubriva na bazi amonijum-nitrata, objavila je libanska medijska kuća LBCI, ne otkrivajući u čijem je vlasništvu spomenuti brod.

Ruska medijska grupacija RBC javlja da je brod, koji je plovio iz gruzijske luke Batumi za Mozambik, u vlasništvu ruskog državljanina Igora Grečuškina, sa prebivalištem na Kipru.

Kako se navodi, nakon što je "Rhosus" pristao zbog kvara, Grečuškin je napustio brod, a da nije isplatio svoju posadu, tvrdi RBC, pozivajući se na članove posade.

Prema RBC-iju, opasni teret je potom iskrcan u skladište u kome je ostao godinama, prenosi portal Indeks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: