Grad sravnjen kao da je pala bomba - Bejrut dan posle VIDEO

U Bejrutu dan posle eksplozije koja je raznela luku vide se posledice katarstofalne eksplozije koja je bukvalno sravnila luku u tom gradu.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

08:43

Grad sravnjen kao da je pala bomba - Bejrut dan posle VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla
Ispod ruševina se vade žrtve, a u bolnicama više nema mesta za sve povređene.

Prema rečima ministra zdravlja Hasana Hamida, bolnice su prepune povređenih, tako da će hoteli u centru Bejruta primiti pacijente kojima nije potrebna operacija.

Deo grada u kojem se dogodila eksplozija je razoren, a veliki broj zgrada je teško oštećen.

Eksplozija je bila ravna zemljotresu jačine 3,5 stepeni, prema nemačkom geonaučnom centru GFZ, a čuo se i osetio dalje do Kipra, više od 200 kilometara širom Sredozemlja, prenosi AP.

Snažne signale eksplozije u Bejrutu detektovale su i stanice Mađunarodnog sistema za nadzor sprovođenja Sporazuma o zabrani nuklearnih testova u Tunisu i Nemačkoj.

Vrhovni savet odbrane Libana proglasio je sinoć glavni grad Bejrut gradom pogođenim elementarnom katastrofom i predložio Vladi da danas uvede vanredno stanje u prestonici, nakon snažne eksplozije izazvane amonijakom u kojoj je poginulo više od 100 ljudi, a povređeno više od 4.000.
Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: