Komora: Nisu uhapšeni javni izvršitelji, već sudski

Komora javnih izvršitelja Srbije saopštava da su uhapšeni osumnjičeni da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara - sudski izvršitelji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.08.2020.

14:07

Komora: Nisu uhapšeni javni izvršitelji, već sudski
Ilustracija: Deposit photos/londondeposit

Time su negirali da su u pitanju javni izvrštelji, članovi te komore.

Komora je u saopštenju navela da su pojedini mediji preneli da su uhapšena četiri javna izvršitelja i ističe da se, međutim, ne radi o javnim izvršiteljima - članovima Komore i licima s poverenim javnim ovlašćenjima, već o sudskim izvršiteljima - službenicima suda.

Kako je MUP ranije danas saopštio, policija je u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila pet osumnjičenih da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara.

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48), koji se tereti da je izvršio krivična dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine fingirali sprovođenje izvršnog postupka, navodi se u saopštenju MUP.

Sumnja se da su oni s fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P., na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: