Oluja postala uragan - pitanje trenutka kad će se sručiti na Karolinu VIDEO/FOTO

Tropska oluja Isaja ponovo je dobila snagu uragana i postala uragan prve kategorije samo nekoliko sati pre nego što će se obrušiti na Severnu i Južnu Karolinu.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

07:52

Oluja postala uragan - pitanje trenutka kad će se sručiti na Karolinu VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/ Sarah Blake Morgan

To je upozorio Američki nacionalni centar za uragane.

Uragan je lociran na 100 kilometara istočno od Čarlstona u Južnoj Karolini sa maksimalnim udarima vetra od 120 kilometara na čas, prenosi Rojters.

"Centar Isaje će se približiti obalama severoistočne Južzne Karoline i južne Severne Karoline u oblasti u narednih nekoliko sati", naveo je Centar za uragane.

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Severnoj Karolini pred dolazak oluje, kako bi omogućio pristup federalnim fondovima u cilju koordinacije napora za pomaganje gradovima i naseljima.
Foto: Tanjug/Jason Lee/The Sun News via AP
Foto: Tanjug/Jason Lee/The Sun News via AP
Foto: Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: