"Zauzećemo čvrst stav prema migrantima"

Premijer Italije Ðuzepe Konte obećao je danas da će njegova vlada zauzeti čvrst stav nakon porasta broja azilanata koji dolaze iz Severne Afrike.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.08.2020.

17:20

EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Veći broj brodova s migrantima doveo je do opterećenja smeštajnih objekata, posebno imajući u vidu potrebu da pridošlice budu smeštene u karantin zbog vanredne situacije sa korona virusom, prenosi italijanska agencija ANSA.

Nekoliko slučajeva gde su velike grupe migranata pobegle iz karantina izazvalo je veliku zabrinutost.

"Ne možete ući u Italiju na ovaj način, posebno u ovoj akutnoj fazi. Ne možemo dozvoliti da međunarodna zajednica bude izložena dodatnim nekontrolisanim opasnostima", izjavio je premijer, dodajući da ima mgranata koji pokušavaju da pobegnu od sopstvenog nadzora.

"Moramo biti čvrsti i nefleksibilni. Ne možemo tolerisati ljude koji ulaze u Italiju na ilegalan način. Ne možemo dozvoliti da žrtve koje je zemlja napravila zbog krize sa kovid 19 budu uzalud“, poručio je Konte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: