Hiseni i Palmer: Sjedinjene Američke Države podržavaju dijalog u Briselu FOTO

Skender Hiseni se sastao danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Izvor: Kosovo online
Podeli

Palmer je Hiseniju naglasio da SAD cene konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.

Sot në Washington D.C. pata një takim të gjatë dhe përmbajtësor me Zëvendër Asistent-Sekretarin për Evropë dhe Euroazi...

Posted by Skender Hyseni on Понедељак, 03. август 2020.

Hiseni je na društvenoj mreži Fejsbuk nakon sastanka napisao da je sa Palmerom imao dug i sadržajan sastanak.

„Nakon što sam obavestio gospodina Palmera o toku dijaloga u Briselu, vodili smo i iscrpan razgovor u cilju koordinacije dijaloga kako bi se proširila dinamika, i izbeglo odlaganje rasprave o konačnom sporazumu o međusobnom priznanju i normalizaciji između Kosova i Srbije“, napisao je Hiseni.

Dodaje i da je uloga SAD, pored EU, nezamenljiva.

„Pozvao sam gospodina Palmera na aktivno prisustvo SAD-a za pregovaračkim stolom u Briselu“, napisao je Hiseni.

Kako je Hiseni rekao, specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan ponovio je da Sjedinjene Države cene konstruktivnu posvećenost kosovske vlade i svih institucija Kosova u procesu dijaloga.

„Palmer je naglasio da SAD podržavaju dijalog u Briselu i dodao da će Amerika biti sa nama tokom ovog procesa , kao snažna podrška za pravičan, stabilan i sveobuhvatan sporazum“, napomenuo je Hiseni.

Hiseni je dodao i da se nakon susreta sa Palmerom, takođe sastao i sa još dva američka zvaničnika iz Bele kuće.

„Ti razgovori su takođe bili fokusirani na obnovljeni dijalog u Briselu i opšta dešavanja na Kosovu i u regionu“, zaključio je Hiseni.

strana 1 od 91 idi na stranu