Pobunili se vlasnici privatnih bazena na KiM

Vlasnici privatnih bazena na KiM održali su danas protest u Prištini sa koga su od kosovske vlade zatražili da povuče odluku o zatvaranju tih objekata.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.08.2020.

19:19

Pobunili se vlasnici privatnih bazena na KiM

Navodeći da u letnjim mesecima između 3.000 i 4.500 porodica provede dan na privatnim bazenima, vlasnici su ocenili da je odluka o zatvaranju zbog epidemije koronavirusa "skandalozna" i da nije ni trebalo da bude doneta.

"Ako ne idu na bazene, građani odlaze na jezera ili plaže na kojima nema zaštitnih mera. Bazeni rade u skladu s pravilima, imaju kontrolisanu vodu i dovoljnu razdaljinu", rekao je jedan od vlasnika bazena Diamant Paćarizi.

Po njegovim rečima, odluka tzv. Vlade Kosova je "nasumična i ilegalna" jer kako je naveo, zakon predviđa obavezu vlasnika bazena da se pridržavaju mera, a ne predviđa njihovo zatvaranje.

On je najavio da će vlasnici privatnih bazena blokirati prelaz sa Albanijom.

"Održaćemo protest na granici sa Albanijom, gde ćemo blokirati vozila koja napuštaju Kosovo. Tražimo od policije da ne provocira situaciju i da nas ne sprečava u postizanju naših ciljeva", naveo je Paćarizi.

Učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo "Ljulj Raka, jesi li zaboravio šta je hlor", "Premijeru, ako ne možete da nam pomognete, pustite nas da radimo", "Poreze plaćaju bazeni na Kosovu, a ne plaže Velipolja (u Albaniji)".

Protest je završen tako što su vlasnici bazena bacili suncobrane i transparente ispred zgrade vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: