Ljajmi: Pompeo odbio da primi Hisenija

Majk Pompeo je odbio da se sastane sa koordinatorom za dijalog između Kosova i Srbije Skenderom Hisenijem, navode diplomatski izvori u Vašingtonu, piše Ljajmi.

Izvor: Kosovo online

Ponedeljak, 03.08.2020.

16:20

Ljajmi: Pompeo odbio da primi Hisenija
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Hiseni je u nedelju otputovao u Vašington, kako bi razgovarao sa američkim zvaničnicima o budućnosti dijaloga između Kosova i Srbije.

Ali prvi čovek američke spoljne politike odbio je da se sastane sa Hisenijem, navodi Ljajmi.

Kako ističe taj medij, Sjedinjene Države imale su za cilj da daju novi podsticaj i energiju dijalogu između Kosova i Srbije, uz direktno angažovanje samog Trampa, koji je poslao dva pisma pozivajući predsednike Kosova i Srbije da postignu dogovor.

Tramp je takođe imenovao posebnog izaslanika za dijalog. Ovo je naišlo na protivljenje zemalja Evropske unije, koje su insistirale da dijalog bude uz njihovo posredovanje, uprkos činjenici da je proces dugo bio u zastoju zbog nedovoljnog angažmana država članica, piše Ljajmi.

Prištinska Koha je ranije danas prenela da sastanak sa Pompeom nije bio u planu i da se Hiseni sastaje samo sa specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, mada je Hiseni po dolasku u SAD izjavio da će se sastati sa oba američka zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: