RHMZ upozorava: Narandžasti meteo-alarm, sutra vremenske nepogode, od srede još nestabilnije, a temperature...

U utorak posle podne, uveče i noću na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda - grada, olujnog vetra i obilnih pljuskova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

20:42

RHMZ upozorava: Narandžasti meteo-alarm, sutra vremenske nepogode, od srede još nestabilnije, a temperature...
Ilustracija: Depositphotos/ dleindecdp

Nepogode će se u sredu tokom dana intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji. Od srede je na snazi narandžasti meteo-alarm.

Duvaće slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine.

U Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji uveče i u toku noći duvaće vetar u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 24 C, a najviša od 30 do 35 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, u prvom delu dana sa dužim sunčanim intervalima, a kasnije posle podne, uveče i u toku noći sa uslovima za pljuskove i grmljavinu.

Duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar, uveče u slabljenju. Najniža temperatura biće oko 24 C, a najviša oko 32 C.

Izgledi vremena do 11. avgusta:

Očekuje se da sreda bude najnestabilniji dan sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, ali i sa uslovima za lokalne nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Od četvrtka do kraja perioda promenljivo - smenjivaće se sunčani periodi i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći u centralnim i južnim delovima Srbije.

Temperatura oko i malo iznad proseka za prvu polovinu avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: