"Pejntbol-puške", jaja i paradajz? Nećemo se na taj način baviti politikom"; Policija zaustavila Srđana Noga

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović reagovao je zbog poziva pojedinaca o ometanju današnje sednice Skupštine Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

08:43

Printskrin: Facebook

Jovanović je izjavio povodom poziva pojedinaca za sprečavanje održavanja sednice novog parlamenta, u kojima se pominju "pejntbol-puške", jaja i paradajz, da su problemi isuviše ozbiljni da bi se, kako kaže, na taj način bavili politikom.

"Ako očekujete od mene da se na taj način bavim politikom i "detinjarijama", to nećete videti ni od mene ni od stranke koju vodim", rekao je Jovanović za NewsmaxAdria.

Jovanović je istakao da je u ovom momentu najvažnije da opozicija sedne za sto i da dogovori strategiju za dalje.

"Tu je moj poziv otvoren svima", rekao je Jovanović.

On je, misleći na opoziciju, dodao da su posle poraza na izborima "svi poraženi".

"Valjda su u pitanju nove okolnosti koje zahtevaju da pre dijaloga vlasti i opozicije dođe do dijaloga unutar opozicije", naveo je lider DS S-a.

Mediji: Policija zaustavila Srđana Noga

Policija je u centru Beograda zaustavila automobil nekadašnjeg poslanika Srđana Noga koji se zaputio ka Narodnoj skupštini sa gepekom krcatim kesa sa pejnt-bol puškama, praćkama i pirotehničkim sredstvima, prenose mediji.

Ispred republičkog zdanja zatečeno i nekoliko njegovih pristalica sa praćkama.

Nogo je još pre nedelju dana najavio da neće dozvoliti današnje konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu i iz pejntbol-pušaka pucaju na buduće poslanike.

Kako je tada najavio, već su naručene puške za pejnt-bol iz kojih će se pucati i koje mogu da dobace oko 200,300 metara, baklje, topovski udari i rakete za vatromet kojima će opozicija gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta.

Nakon toga je i uvežbavao pucanje iz pejnt-bol puške ispred Narodne skupštine, a u svojoj nameri je po svemu sudeći odlučan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: