Avganistan: Tri žrtve napada, Islamska država preuzela odgovornost

Najmanje tri osobe su poginule, a 24 je povređeno u napadu na zatvor u Džalalabadu, gradu na istoku Avganistana.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.08.2020.

18:34

Avganistan: Tri žrtve napada, Islamska država preuzela odgovornost

U napadu je učestvovalo više naoružanih napadača i jedan automobil bomba.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad, prenosi agencija Amak, koja se povezuje sa tom terorističkom organizacijom, navodi Rojters.

Portparol guvernera provincije Nangarhar rekao je da su se oružani sukobi između avganistanskih bezbednosnih snaga i pobunjenika u Džalalabadu, glavnom gradu te provincije, nastavili i tokom večeri, prenosi AP.

Napad je usledio dan nakon što je avganistanska obaveštajna agencija saopštila da su avganistanske snage ubile u blizini Džalalabada visoko pozicioniranog komandanta Islamske države.

Kako je ranije objavljeno, najmanje tri bombe eksplodirale su ispred zatvora u Džalalabadu na istoku Avganistana, nakon čega je došlo do sukoba ekstremista i policije u kojima je povređeno dvadesetak ljudi.

Član provincijskog saveta Sohrab Kaderi rekao je da se najpre dogodila velika eksplozija automobila bombe, nakon čega su usledile dve manje eksplozije ispred zatvorskog kompleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: