Lekari se žalili - država menja strategiju borbe sa kovidom 19

Zbog dramatičnog upozorenje zdravstvenih radnika na "prvoj liniji" borbe protiv kovida 19, ministarstvo zdravlja Filipina najavljuje novu strategiju.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2020.

11:13

Lekari se žalili - država menja strategiju borbe sa kovidom 19
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Strategija će biti predstavljena u narednih nedelju dana, a doneće novine u borbi sa pandemijom koronavirusa i zdravstvenim radnicima u prestonici Manili pružiti neophodnu pomoć u ljudstvu.

Filipini su juče zabeležili 4.963 nova slučaja koronavirusa, što je rekordan dnevni porast u toj zemlji jugoistične Azije, u kojoj ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa sada iznosi 98.232, dok se broj preminulih povećao na 2.039.

Po broju zaraženih i umrlih od koronavirusa, ispred Filipina u regionu je samo Indonezija, zbog čega je 80 grupacija koje okupljaju 80.000 filipinskih lekara i milion medicinskih sestara i tehničara u subotu upozorilo da Filipini gube bitku protiv pandemije i da preti opasnost od kolapsa zdravstvenog sistema ukoliko ne budu uvedene strože mere protiv epidemije.

Kako javlja Rojters, zbog širenja koronavirusa, zdravstveni radnici su takođe pozvali na ponovno uvođenje strogih mera karantina u prestonici Manili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: