Mediji: Pacijent tukao medicinsku sestru u Nišu

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra, prenose mediji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.08.2020.

12:19

Mediji: Pacijent tukao medicinsku sestru u Nišu
Foto: Getty/Sasha Schuermann

Do napda je došlo jer ga je sprečila da svojevoljno napusti tu ustanovu, ali je on zatim pretio da će skočiti kroz prozor.

Kako prenosi portal Telegraf.rs, težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati, kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

"Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju, nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor", rekli su sagovornici portala upoznati sa slučajem.

Oni su naveli da je zabrinuta zdravstvena radnica pacijenta uspela da ubedi da odustane od iracionalne namere i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima.

Niška policija je potvrdila taj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da je reči o krivičnom delu lake telesne povrede, zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava.

Niški Klinički centar osudio je napad na medicinsku sestru.

"Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć", rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je doživela traumu samo zato što je radila svoj posao.

"Da ga je pustila da skoči kroz prozor, dobila bi otkaz", rekla je jedna koleginica pretučene žene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: