"Znate kada ću da stavim masku? Kada ne bude korupcije"

Meksički predsednik Manuel Lopes Obrador rekao je danas da će nositi zaštitnu masku tek kada korupcija u zemlji bude potpuno iskorenjena.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2020.

17:52

Foto: ilustracija, EPA, Jerome Favre

"Znate kada ću da stavim masku? Kada ne bude korupcije. Tada ću da stavim masku i da prestanem da pričam", rekao je Obrador na konferenciji za novinare, u trenutku kada je njegova zemlja izbila na treće mesto u svetu po broju smrtnih slučajeva od Kovida-19, prenosi BBC.

Korupcija je već dugo bolna tačka u meksičkom političkom sistemu, a ta zemlja je na najnovijoj listi organizacije Transparency International 130. zemlja sveta po indeksu korupcije.

Obrador, koji je skeptičan prema nošenju maski, na meti je kritika zbog odgovora na pandemiju, jer se smatra da je kasno uveo mere zatvaranja i potom ih naglo ukinuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: