Stefanović: Obradović pomešao Vučića sa Jeremićem, Đilasom

Nebojša Stefanović kaže da je lider Pokreta Dveri Boško Obradovih "očigledno pomešao predsednika Srbije sa svojim današnjim koalicionim partnerima".

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/bs
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/bs

Komentar Stefanovića dolazi nakon današnje izjave Obradoića da je Aleksandar Vučić spreman da prizna nezavisnost Kosova

Stefanović kaže da je Obradović zvučao "baš kao da opisuje šta su njegovi mentori Vuk Jeremić, Dragan Ðilas i Borko Stefanović bili sve spremni da urade da bi opstali na vlasti".

On je u izjavi dostavljnoj Tanjugu podsetio na pojedine poteze lidera opozicije dok su bili na vlasti i istakao, kako je naveo, „sjajnu“ ideju Vuka Jeremića da postavi "čuveno" pitanje Međunarodnom sudu pravde da li je jednostrano proglašena nezavisnost u skladu sa međunarodnim pravom odavno se slavi u Prištini.

Usledila je, dodaje Stefanović, još „bolja“, pod nadzorom Borisa Tadića i Dragana Ðilasa, da se odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmesti iz Generalne skupštine Ujedinjenih nacija pod okril?je Evropske unije, dakle iz UN, tamo gde Srbija ima strateške partnere, u EU, gde je najveći deo država članica, i to najmoćnijih, priznao takozvano Kosovo.

"To su bile odluke Ðilasa, Jeremića, Tadića i Borka Stefanovića kada su imali priliku da odlučuju. Znali su i te kako da će EU biti mnogo više naklonjena strani kosovskih Albanaca, ali učinili su to ne bi li se dodvorili Briselu. Učinili su zatim i više", dodao je funkciner SNS.

Istakao je i da je Borko Stefanović 2011. uveo Srbima na KiM i pečat i carinu, a potom i prelaze na Jarinju i Brnjaku, crtajući granice između njih i centralne Srbije.

"Tek ne trebapodsećati da ništa nisu uradili 2008. godine kad je lažno Kosovo proglasilo nezavisnost, svi znamo da nisu ni prstom mrdnuli", naveo je Stefanović.

Ocenio je da su lideri opozicije, kada su imali priliku da na delu pokažu kako bi se to oni borili za Kosovo i Metohiju, uradili su sve što su mogli na štetu građana Srbije, a da danas, "bez trunke srama, pričaju o tome šta bi to oni tobože uradili i kako bi se izborili".

Dodao je da danas njihov sledbenik Boško Obradović, koji, kako kaže, vrlo odlučno sprovodi njihovu politiku zamagljujući oči narodu, „mudro“ predlaže da se pregovori vrate u UN, odakle su ih upravo izmestili njegovi mentori.

Stefanović je istakao da je Aleksandar Vučić taj koji je zaslužan što se danas uopšte razgovara o Kosovu i Metohiji, iako su velike sile govorile da je za njih Kosovo nezavisno i završena priča i koji je uspeo da vrati tu temu na sto, da popravi položaj i poboljša život našeg naroda na KiM i da ne dozvoli nove pogrome.

"Zahvaljujući Aleksandru Vučiću priznanje takozvanog Kosova povuklo je 18 zemalja. A šta o tome misle sami Srbi na Kosovu i Metohiji, pošto mi se čini da oni imaju malo više prava da o tome govore u odnosu na one koji im svrate ponekad čisto marketinški i u kampanjama, pokažu uvek na izborima na kojima apsolutnu podršku daju Aleksandru Vučiću, i to svake godine sve veću i veću“, zaključio je Stefanović.

Obradović:Vučić spreman da prizna nezavisnost Kosova

Lider pokreta Dveri Boško Obradovih optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučić da je spreman da prizna nezavisnost Kosova,.

On je u intervjuu za portal Nova.rs izneo tvrdnje da Vučić "zarad opstanka na vlasti odavno trguje i nacionalnim i ekonomskim interesima naše zemlje" i da je već 2013. godine pokazao da je "spreman da se odrekne dela naše državne teritorije".

To je, navodi Obradović, i učinio potpisivanjem sporazuma u Briselu i ponavlja insinuacije da je Vučić pre dolaska na vlast obećao - formalno priznanje lažne države Kosovo i da mu je sada ostalo da ispuni, kako je rekao, drugi deo obećanja koji je dao.

Obradović navodi da je uveren da se iza scene već dve godine odvijaju tajni pregovori u vezi sa tim i da su se oni u poslednjih nekoliko nedelja ubrzali",

strana 1 od 72 idi na stranu