Pančevo: Uhapšen osumnjičeni da je oštetio budžet za 113 miliona dinara

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu uhapšen je jedan osumnjičeni iz Beograda zbog sumnje da je oštetio budžet za oko 113 miliona dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ kelpfish
Ilustracija: Depositphotos/ kelpfish

On je osumnjučen da je budžet oštetio u svojstvu fizičkog lica, kao i u svojstvu vlasnika preduzetničke radnje u Pančevu, krivičnim delima nedozvoljene trgovine i poreske utaje.

Osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je Poreska uprava.

Sumnja se da je on tokom 2017. i 2018. godine koristeći poštanske usluge kurirske službe, prodavao dobra raznim kupcima, bez dokumentacije o nabavci, čime je obavljanjem neregistrovane delatnosti ostvario prihod od oko 33 miliona dinara.

Prometom dobara preko preduzetničke radnje u Pančevu ostvario je prihod od preko 313 miliona dinara, koji mu je isplaćen u gotovini od kurirske službe i koji nije evidentirao u poslovnim knjigama, navodi Poreska uprava.

Takođe, nije se prijavio kao PDV obveznik i nije obračunao i platio PDV u ukupnom iznosu od oko 53 miliona dinara, kao ni porez na dohodak građana u iznosu od oko 60 miliona dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, gde će biti saslušan.

strana 1 od 70 idi na stranu