"Nama su prijatelji i Azerbejdžanci i Jermeni"

Vučić je tokom obraćanja nakon sednice SNS-a govorio o namenskoj industiji i odnosima sa zemljama u svetu.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2020.

18:45

Printskrin: TV Prva

"Mi imamo odlične odnose sa Azerbejdžanom, moj prijatelj Ilham Alijev, ali je razlika u tome, zašto me Alijev ceni od Tadića je taj što zna da ja vodim zemlju kao nezavisnu i suverenu", rekao je Vučić.

"Moj prijatelj je i Armim Sarkisijan, nama su prijatelji i Azerbejdžanci i Jermeni. Samo niste rekli da smo proteklih godina desetostruko više oružja prodali Azerbejdžanu nego Jermeniji. To niko nije rekao ni objavio, kako hoćete da posluje namenska industrija, da otpustimo 17.000 ljudi?", dodao je.

"Kome ćemo da prodamo oružje, kome god da prodamo mi ćemo da se zamerimo, da ukinemo namensku industriju?"

Mi želimo da sačuvamo svoju namensku industriju, ne da je gasimo. Azerbejdžanci dobro sarađuju sa nama, sa svima uspešno sarađuemo i to je postigla ova vlada, ne Tadićeva – rekao je Vučić.

On je rekao da je 90 kredita smo mi platili Azerbejdžanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: