Verifikovani mandati pokrajinskih poslanika, Pastor predsednik

Novi Sad -- Mandati za 120 poslanika novog saziva Skupštine Vojvodine potvrđeni su danas na konstitutivnoj sednici koja je počela u 10 sati.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Jaroslav Pap
Tanjug, Jaroslav Pap

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i dosadašnji predsednik Skupštine Vojvodine, ponovo je izabran na tu funkciju. Pastor je treći put izabran na ovu funkciju.

Za izbor Pastora je od 120 poslanika glasalo 100 poslanika, a pet je bilo uzdržano. Sednici je prisustvovalo ukupno 114 poslanika.

Pastor je položio zakletvu, a potom čestitao poslanicima na verifikaciji mandata. "Skupština je sada izabrala svog 33. predsednika od okončanja Drugog Svetskog rata", rekao je Pastor u prvom obraćanju.

On je rekao da je ova izborna godina po mnogo čemu specifična, pre svega zbog epidemiološke situacije.

"Nikad se do sad nije desilo da je Skupština konsiturisana van prostorija Skupštine Vojvodine. Želeli smo da poštujemo rokove i da sačuvamo legitimitet i legalitet Skupštine", rekao je Pastor.

Mandate za Skupštinu Vojvodine dobile su Srpska napredna stranka (S S), koalicija Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija (JS), Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koalicija Vojvođanski front (VF), izborna lista Metla 2020, koalicija Za Kraljevinu Srbije - Za srpsko vojvodstvo i Srpska radikalna stranka (SRS).

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, a apsolutnu većinu ima SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu