Plenković potvrdio - Milošević ide na obeležavanje "Oluje"

Premijer Hrvatske Andrej Plenković potvrdio je da će potpredsednik Vlade Boris Milošević prisustvovati obeležavanju akcije "Oluja", prenosi Indeks.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 30.07.2020.

19:26

Plenković potvrdio - Milošević ide na obeležavanje
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

"Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas", rekao je Plenković, a prenosi Index.

Na pitanje da li će u Kninu biti i Milorad Pupovac, Plenković je odgovorio: "Sve vreme smo razgovarali o tome da u Kninu 5. avgusta budu svi članovi Vlade. Ono što sam ja hteo i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu".

Podsetimo, Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke rekao je ranije da je spreman da ode na proslavu Oluje, ako će to poboljšati status Srba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da lično ne može da podrži prisustvo političkih predstavnika srpskog naroda na proslavi "Oluje" u Kninu, ali da će se truditi da ih razume ako takvu odluku donesu.

"Trudiću se da ih razumem i nastavićemo da radimo sa njima i na pomirenju sa Hrvatima i Hrvatskom, ali to može samo uz postovanje svih zrtava", poručio je.

Plenković je takođe rekao da će potpredsednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obeležavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje i na taj način "poslati snažnu poruku Vlade o tome da treba poštovati sve žrtve i dostojno obeležiti ta mesta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: