Sad je i zvanično: Četnik koji je ubio Antu Pavelića "dobija" ulicu

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku da Zagorska ulica u Zemunu promeni naziv u ulicu Blagoja Jovovića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.07.2020.

13:09

Sad je i zvanično: Četnik koji je ubio Antu Pavelića
Tanjug, Nikola Anðiæ

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je rekao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića istorijska i ljudska pravda.

On je na sednici pročitao pismo porodice Blagoja Jovovića u kojem mu porodica zahvaljuje na inicijativi i pozdravlja to što Srbija i Beograd ne zaboravljaju svoje heroje i omogućavaju da progovori pravda.

Inače, prethodnih dana vodi se rasprava o nameri Beograda da promeni imena ulica koje nose nazive po toponimima iz SFRJ. ZAmenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je odluku grada obrazložio činjenicom da jedino Srbija ima ulice po državi koja ne postoji, dok su države nastale raspadom SFRJ odavno promenile imena "sporih" ulica.

O tome je danas govorio i predsednk Srbije Aleksandar Vučić, koji je zapitao javnost da li je zaslužniji za Srbiju Dobrica Ćosić ili Zadarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: