Vukotić jutros pušten iz zatvora, već oko 13 časova ponovo uhapšen

Kotoranin Jovan Vukotić, koji je jutros pušten iz pritvora u Spužu, prema pisanju "Vijesti", ponovo je uhapšen oko 13 sati po nalogu Osnovnog suda u Kotoru.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2020.

15:27

Vukotić jutros pušten iz zatvora, već oko 13 časova ponovo uhapšen
Foto: Depositphotos/ londondeposit

I to radi izdržavanja ranije kazne zatvora od tri meseca.

Njegovi branioci tvrde da on ne može biti odveden na izdržavanje kazne jer je to jasno precizirano odlukom kojim je Srbija odobrila izručenje Vukotića Srbiji početkom ove godine.

U tom dokumentu, kako su njegovi branioci preneli Vijestima, piše da on ne može biti krivično gonjen za drugo krivično delo, niti podvrgnut izvršenju zatvorske kazne za bilo koje krivično delo izvršeno pre izručenja, a nije predmet izručenja.

Vukotić je u Spužu bio od 8. februara, kada je Crnoj Gori izručen iz Srbije.

"Viši sud u Podgorici je uvažio predlog Vukotićevih branilaca, uz saglasnost tužilaštva, da mu se ukine pritvor, nakon čega je pušten na slobodu, posle skoro dve godine pritvora, što u Srbiji što u Crnoj Gori", rekla je za Tanjug njegova braniteljka advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

On je pod istragom crnogorskog tužilaštva zbog sumnje da je učestvovao u dvostrukom ubistvu u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića. On je na saslušanju negirao izvršenje ovih krivičnih dela.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Kaznu od 15 meseci je odslužio je u Srbiji.

Povodom pripremanja njegovog ubistva trovanjem, u decembru prošle godine dok je bio u Okružnom zatvoru u Beogradu gde je čekao izručenje, optužena su četiri muškarca i čeka se potvrda te optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: