"Neodrživa zemlja, ovde živi samo ono što mora"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da to što BIH u avgustu dobija budžet za ovu godinu govori o tome da je BiH neodrživa zemlja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/ Ale_Mi
Foto: Depositphotos/ Ale_Mi

On je u intervjuu za Radio Republike Srpske ocenio da u BiH značajno vladaju stranci, odnosno da pre svega upravljaju bošnjačkom političkom strukturom i da pokušavaju da modeliraju BiH po svom shvatanju, prenosi portal RTRS.

"Ovđe živi samo ono što mora, a ne zato što je to neka politička volja ili želja bilo kojeg konstitutivnog naroda ili političkih elita", rekao je Dodik i dodao da je bilo godina kada je i zadnjih dana decembra usvajan budžet za tekuću godinu.

Naveo je da je bilo logično da budžet BiH bude usvojen, jer je postojao dogovor političkih lidera, ali da se SDA nije pridržavala toga usvajajući određene amandmane, a odbacujući one koji su došli od Saveta ministara.

Dodik je dodao i da je često svedok toga da Bošnjaci menjaju svoje mišljenje onda kada se umešaju stranci.

"Jedino autentično danas u BiH deluje politička struktura Srba i Hrvata. Bošnjaci su podanički nastrojeni zapadnjacima koji pokušavaju da održe njihovo uverenje o politikama koje oni žele, a to je unitarna BiH i u tome treba tražiti razloge svim zahtevima, pa i zahteva u vezi sa budžetom", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu