Niš: Nakon porođaja preminula trudnica koja je bila na respiratoru, beba u stabilnom stanju VIDEO

Trudnica (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru na intenzivnoj nezi u KC Niš preminula je nakon porođaja, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 28.07.2020.

12:13

Niš: Nakon porođaja preminula trudnica koja je bila na respiratoru, beba u stabilnom stanju VIDEO
Ilustracija: Getty Images/ Sascha Schuermann

Kako je rečeno, beba je preživela i u stabilnom je stanju.

Preminula žena se nakon dolaska u KC Niš nalazila na klinici za pulmologiju, a nakon toga je usled komplikacija prebačena na intenzivnu negu, gde je bila na respiratoru.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš Radmilo Janković rekao je da je u poslednja 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice.

Kaže da je multidisciplinarni tim lekara odlučio da obavi porođaj carskim rezom, da je u više navrata rađena reanimacija, ali da je porodilja, nažalost, preminula.

Beba je rođena u 26. gestacijskoj nedelji.

Direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković navela je da se dečak rodio sinoć oko 20 sati carskim rezom, da je težak 900 grama i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

Dete nije životno ugroženo.

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze koronavirusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Njoj je nekoliko puta rađen test na koronavirus, ali je svaki put bio negativan.

I dvadesetsedmogodišnja porodilja iz okoline Niša, koja je takođe bila na respiratoru u KC Niš, preminula je 21. jula, dan nakon što je, nedugo nakon carskog reza, preminula njena beba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: