Dve grupe migranata pobegle iz prihvatnog centra na Siciliji

U poslednja dva dana, dve grupe od po stotinu migranata koji su se iskrcali na Siciliju, uspele su da pobegnu iz centra za migrante, piše agencija Ansa.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ FRANCESCO RUTA
EPA-EFE/ FRANCESCO RUTA

Policija je kasno večeras saopštila da su gotovo svi uhvaćeni i vraćeni u prihvatne centre.

Predsednik regije Sicilija Nelo Msumeci je u razgovaru sa ministarkom unutrašnjih poslova Lucianom Lamorgeze izrazio maksimalnu zabrinutost zbog nepodnosljive situacije na Siciliji, neprestanog dolaska migranata i strah da bi nekontrolisana situacija mogla izazvati napetost i socijalne nerede.

Ministarka Lamorgeze je obecala da ce u najkracem roku na Siciliju biti upucena vojska da pomogne policiji u odrzavanju reda.

Povodom incidenta ministar inostranih poslova Luidzi Di Majo je rekao da je “nedopustivo da se osobe setaju po ostrvu bez kontrole jer u Italiji jos postoji opasnost od sirenja zaraze Covidom19, te da ce vlada uz obale Sicilije poslati brod koji ce sluziti kao karantin za novopridosle migrante.

Kako javlja agencija Ansa u prihvatnom centru za migrante na Siciliji trenutno ima oko 800 novih migranata, iako u centru ima slobodnih mesta za samo 95 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 565 idi na stranu