Dve grupe migranata pobegle iz prihvatnog centra na Siciliji

U poslednja dva dana, dve grupe od po stotinu migranata koji su se iskrcali na Siciliju, uspele su da pobegnu iz centra za migrante, piše agencija Ansa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2020.

22:54

Dve grupe migranata pobegle iz prihvatnog centra na Siciliji
EPA-EFE/ FRANCESCO RUTA

Policija je kasno večeras saopštila da su gotovo svi uhvaćeni i vraćeni u prihvatne centre.

Predsednik regije Sicilija Nelo Msumeci je u razgovaru sa ministarkom unutrašnjih poslova Lucianom Lamorgeze izrazio maksimalnu zabrinutost zbog nepodnosljive situacije na Siciliji, neprestanog dolaska migranata i strah da bi nekontrolisana situacija mogla izazvati napetost i socijalne nerede.

Ministarka Lamorgeze je obecala da ce u najkracem roku na Siciliju biti upucena vojska da pomogne policiji u odrzavanju reda.

Povodom incidenta ministar inostranih poslova Luidzi Di Majo je rekao da je “nedopustivo da se osobe setaju po ostrvu bez kontrole jer u Italiji jos postoji opasnost od sirenja zaraze Covidom19, te da ce vlada uz obale Sicilije poslati brod koji ce sluziti kao karantin za novopridosle migrante.

Kako javlja agencija Ansa u prihvatnom centru za migrante na Siciliji trenutno ima oko 800 novih migranata, iako u centru ima slobodnih mesta za samo 95 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: