Oktobarsko iznenađenje? Fauči konačno bez crne prognoze - dva datuma za vakcinu

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti SAD Entoni Fauči rekao je da bi vakcina protiv koronavirusa mogla da bude dostupna do oktobra

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.07.2020.

19:39

Oktobarsko iznenađenje? Fauči konačno bez crne prognoze - dva datuma za vakcinu
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh, File

Direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči ne odbacuje mogućnost da bi vakcina protiv koronavirusa mogla da bude dostupna do oktobra, ali kaže da je verovatnije da bi to moglo da se desi do novembra.

Kako Gardijan prenosi, Fauči je za medije izjavio da bi izdavanje dozvole za vakcinu protiv koronavirusa u oktobru bilo sigurno izvodljivo, da ta opcija ostaje otvorena, ali da sumnja da će se to desiti pre novembra.

Ovakve vesti mogle bi da dođu u vreme održavanja predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama, koji se iščekuju sa velikim nestrpljenjem.

Američki Nacionalni institut za zdravlje otpočeo je danas treću fazu testiranja vakcine protiv kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: