Gotov je?

Vašington -- Tačno 100 dana do izbora u novembru više Amerikanaca misli da SAD idu u pogrešnom smeru, nego u bilo kom momentu za vreme mandata predsednika Donalda Trampa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

To je rezultat nove ankete agencije Asošiejted pres i Centra za istraživanje javnosti NORC.

Prema rezultatima istraživanja, način na koji se predsednik bori protiv koronavirusa podržava 32 odsto Amerikanaca, prenosi Glas Amerike, dodajući da i njegov odnos prema ekonomiji, njegov lični pečat u mandatu, ima smanjenu podršku poslednjih meseci.

Čak iako pokuša da se fokusira na trku protiv najverovatnijeg protivnika iz Demokratske stranke Džoa Bajdena, na različitim kulturnim temama i porukama o "redu i zakonu", Trampove šanse za reizbor biće usko povezane za načinom borbe protiv pandemije i s time da li će glasači verovati da će se zemlja vratiti normalnom životu pod njegovim vođstvom, dodaje Glas Amerike.

Anketa AP i NORC pokazuje da osam od 10 Amerikanaca smatra da zemlja ide u lošem pravcu, što je više nego kada je Tramp preuzeo funkciju.

U istraživanju se dodaje da 38 odsto Amerikanaca misli da je nacionalna ekonomija u dobrom stanju, što je pad od januara pre pandemije, kada je to mislilo 67 odsto ispitanih.

Oko 38 odsto Amerikanaca podržava način na koji radi predsednik, što je pad od početka pandemije, navodi se.

Većina republikanaca - 81 odsto podržava Trampa, dok 68 procenata podržava način na koji se nosi sa pandemijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 565 idi na stranu