Vučić: Pod jedan - reč Albanaca iz Prištine ne znači ništa

Aleksandar Vučić je prokomentarisao izjavu kosovskog premjera Hotija da će Peiština nastaviti da lobira za članstvo u međunarodnim organizacijama

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2020.

10:59

Vučić: Pod jedan - reč Albanaca iz Prištine ne znači ništa
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Odgovorio je i šta će biti odgovor Srbije na to kada je u pitanju nastavak dijaloga.

"Pod jedan - reč Albanaca iz Prištine ne znači ništa, kao ni njihov potpis. Pod dva - ono što je za nas očekivano da niko iz međunarodnih organizacija ne regauje, reći će im nešto možda pre nama Pod tri - mi moramo da čuvamo mir i stabilnost i da smo racionalni ljudi, da smo pouzdan partner i ljudi koji žele mir i kompromis", kaže.

Prema njegovim rečima, mi ćemo nastaviti sa akcijom povlačenja priznanja i bićemo uspešniji, ako ih niko od stranih aktera ne spreči u daljem procesu lobiranja za prisustvo u međunarodnim organizacija.

"Mi ćemo da sačekamo da vidimo prvu organizaciju u koju žele da se učlane ili prvu zemlju koja želi da prizna nezavisnost kosova i onda ćemo da nastavimo sa našom akcijom", kaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: