Austrija šalje 10 specijalno obučenih policajaca u Srbiju - Zašto?

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer poslaće 10 austrijskih policajaca u Srbiju, koji će pomoći u obezbeđivanju granice prema Severnoj Makedoniji.

Izvor: B92

Subota, 25.07.2020.

10:41

Austrija šalje 10 specijalno obučenih policajaca u Srbiju - Zašto?
Ilistracija/ EPA/ Sascha Steinbach

To je jedan od konkretnih dogovora postignut na protekloj ministarskoj konferenciji o borbi protiv ilegalne migracije u Beču.

"Na ministarskoj konferenciji smo sklopili snažan savez protiv ilegalne migracije. Ja sam i pored konferencije u stalnom kontaktu sa našim partnerima na Zapadnom Balkanu. Zato sam obećao svom srpskom kolegi da ćemo mu pomoći u zaštiti granice", rekao je Nehamer.

On je istakao da, ako se želi voditi uspešna borba protiv ilegalne migracije u Evropi, onda moraju granice na Balkanu biti još bezbednije i treba zemljama tog regiona u tome pomoći.

Od početka avgusta će, ukupno 10 specijalno obučena austrijska policajca, obavljati dužnost na srpsko-severnomakedonskoj granici kod Preševa.

Oni će sa sobom poneti i obilnu najnoviju opremu.

Mandat austrijskih policajaca je da pruže podršku srpskim kolegama u nadzoru granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: