"Pompeovi komentari su neistiniti i neprihvatljivi"

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus oglasio se povodom komentara američkog državnog sekretara Majka Pompea o njegovoj nezavisnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2020.

21:15

EPA-EFE/ FABRICE COFFRINI

Gebrejesus je rekao da su komentari američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je doveo u pitanje njegovu nezavisnost neistiniti i da neće ometati organizaciju u njenom radu u borbi protiv koronavirusa.

Tedrosa su kritikovali, naročito američki predsednik Donald Trump i Pompeo koji su ga optužili da je pro-kineski okrenut, preneo je Rojters.

"Komentari su neistiniti i neprihvatljivi i bez ikakvih osnova po tom pitanju", rekao je generalni direktor SZO odgovarajući na pitanje na brifingu u Ženevi o komentarima Pompea izrečenih u utorak u Londonu, kada je doveo u pitanje njegovu nezavisnost.

"Naš jedini fokus i fokus čitave organizacije je na spašavanju života", istakao je Tedros i dodao da SZO neće omesti ovakvi komentari kao i da ne žele da bude ometena ni međunarodna zajednica. On je naveo, takođe, da SZO primećuje intezivnu transmisiju korona virusa u relativno malom broju zemalja.

"Dve trećine slučajeva potiče iz 10 zemalja. Gotovo polovina slučajeva je registrovana u samo tri zemlje", istakao je Tedros.

On je rekao i da to što postoji mali broj slučajeva u mestima gde pojedini ljudi žive, ne znači da oni ne treba da vode računa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: