Salvini krivi migrante za nova žarišta: "To nisu brodolomici već krijumičarenje ljudi"

Lider desničarske partije "Liga" Mateo Salvini tokom posete najjužnijem italjanskom ostrvu Lampeduza, izjavio je da su za nova žarista kovida 19 krivi migranti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.07.2020.

18:35

Salvini krivi migrante za nova žarišta:
EPA-EFE/ ANGELO CARCONI

U centru za migrante na Lampeduzi, koje je napravljeno da primi ne vise od 200 osoba, trenutno se nalazi oko 900 migranata, a Salvini je dosao do ulaza u centar i izjavio da su unutra "sve zdravi, ladi, i jaki muskarci, dvadesetak dece i ne vise od 40 zena”, prenosi agencija Adnkronos.

Dodao je da to nisu brodolomici već da se radi o krijumičarenju ljudi.

Salvini je optuzio vladu da je njen odnos prema migrantima "dvostruko kriminalan", te da je za godinu dana iskrcavanje migranata na italijanske obale učetvorostručeno.

Migranti su kao "glavni krivci" omiljena i česta tema desničarskog lidera Matea Salvinija.

Za kratko vreme kada je u pretohodnoj vladi bio ministar unutrašnjih poslova naredio je da se italijanske luke zatvore za migrante.

Zbog toga što nije dozvolio da pristane brod sa migrantima kojim je komandovala nemacka aktivistkinja Karola Rakete, Salvini je bio optuzen za kršenje italijanskih zakona, ali se pre procesa pozvao na svoj poslanicki imunitet.

Lampeduza, italijansko ostrvo, najbliže je afričkom kontinentu, samo 120 km i najčešća je meta migranata koji u čamcima i barkama pokušavaju iz Afrike da dođu u Evropu.

Dolasci su naročito česti za vreme lepog vremena, kao što je to ovih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: