Muškarac čekao u redu, preminuo ispred kovid ambulante

Pančevci su zabeležili u sredu na ulazu u kovid ambulantu da je starije lice u kolicima pod nadzorom nadležnih preminulo, pišu lokalni mediji.

Izvor: B92, 013info

Četvrtak, 23.07.2020.

11:16

Muškarac čekao u redu, preminuo ispred kovid ambulante
Ilustracija: Deposit photos/zx6r92

Svedočenje Đure Vlajića, prenosi 013 info. Lokalni medij navodi da je on i napravio snimke nemoćnog i bolesnog lica u kolicima iza kombija Doma za lica ometena u razvoju „Srce u Jabuci“ još oko 14.30. Navodno, bilo je u kolicima na ulici, a već nešto posle 16 sati na istom mestu bilo je prekriveno belim čaršavom.

„I dalje sam u šoku. Neljudski je. Čovek je kada sam prvi put prolazio bio u teškom stanju i očigledno na ulici u tesnoj hladovini ispred kovid ambulante čekao je na svoj red da mu se ukaže pomoć. Sa nekom maskom na licu. Kada sam drugi put prošao, oko sat i po vremena kasnije bio je na istom mestu. Ali sada na suncu, preminuo. Isto u kolicima samo glave prekrivene belim čaršavom“, tvrdi Đura Vlajić autor snimaka i radnik Sekretarijata za inspekcijske poslove gradske uprave Pančevo.

Rekao je da je ljudima u skafanderima rekao da je čovek dugo na sunci i da su mu rekli da čekaju inspekciju da bi bio sklonjen.

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je da je lice koje je preminulo u sredu, 23. juna, u popodnevnim časovima ispred Kovid ambulante Doma zdravlja Pančevo, Z. Ž (63) sa poslednjim prebivalištem u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci".

Kako je za portal 013info saopšteno iz tužilaštva on je preminuo ispred kovid ambulante nakon transporta iz Doma čiji je korisnik bio.

Tužilaštvo nastavlja da postupa po ovom slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: