Vučić: Imam dve važne stvari da kažem građanima Srbije

Banjaluka -- Danas ćemo imati još veći broj zaraženih koronavirusom, izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Banjaluci.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug, Andrija Vukelić
Tanjug, Andrija Vukelić

Beograd i Novi Sad, to su, kako kaže, žatrišta nastala kao posledica protesta. To smo znali i očekivali, rekao je Vučić.

Nadam se da ćemo prevazići ovaj najgori period pre kraja ove sedmice. "Očekujem i da do subota da završimo to kašnj nje u saznavanju rezultata testova. Testiramo najviše, devet puta više od drugih u regionu. A testiraćemo još", rekao je predsednik Srbije i dodao da se očekuje da rezultati stižu za 24 sata.

"Mi ćemo naš posao da obavimo, a ostalo je na ljudima i njihovoj odgovornosti", rekao je Vučić i dodao da ima dve važne vesti za građane Srbije.

Prva je, kako kaže, ta da je Srbija u pregovorima sa jednom zemljom koja razvija vakcinu protiv koronavirusa i da se nada da ćemo tu vakcinu dobiti pre kraja ove godine.

Druga stvar koju je, kako kaže, hteo da saopšti građanima Srbije je da nigde u svetu nije laka situacija, ali da je u Srbiji lakša nego bilo gde u Evropi. "Ljuidi nek slobodno troše novac jer im neće nedostajati ni penzije ni plate", rekao je on.

"Dosta mi je da nam sole pamet"

Upitan da prokomentariše pisanje AFP-a o tome da je otac mladića koji je učestvovao na demonstracijama ispred parlkamenta i koji tvrdi da mu je otac preminuo u Zemunskoj bolnici jer je lekao na respirator, Vučić je reko da će o tome danas govoriti premijerka Brnabić.

"Imamo 958 neotvorenih respiratora u magacinu u Krnješevcima i stiže nam još 72 u 24 sata. U bolnicama ima 400 slobodnih. Imamo ukupno oko 1.500 slobodnih respiratora", rekao je Vučić.

Dodao je da mu je dosta da mu "sole pamet" zemlje koje imaju više desetina hiljada mrtvih. "Onda se nateram da ćutim i kažem, aj dosta je bilo", dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 249 idi na stranu