Još dve osobe preminule od koronavirusa u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su rano jutros preminula dva pacijenta zaražena novim koronavirusom.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2020.

09:51

Još dve osobe preminule od koronavirusa u Crnoj Gori
Ilustracija: EPA/Oliver Hoslet

Jedan pacijent preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), a drugi u Jedinici intenzivne nege Opšte bolnice u Baru.

Ove podatke su saopštili pomoćnik direktora KCCG Nemanja Radojević i direktor Opšte bolnice u Baru Dragoslav Tomanović u jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG)

Radojević je rekao da se u KCCG leči 24 pacijenta, od čega je 16 na Infektivnoj klinici i svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

"Sedam je na Internoj klinici, od kojih su tri osobe na respiratoru", naveo je Radojević.

U Institutu za bolesti dece jedno dete je pozitivno na korona virus, rekao je Radojević.

"U Crnoj Gori su 64 zdravstvena radnika inficirana korona virusom, odnosno 17 lekara, 39 medicinskih tehničara i osam pomoćnih zdravstvenih radnika", rekao je on.

U Opštoj bolnici u Baru, koja je kovid centar za južni region Crne Gore, jutros je preminuo pacijent na odeljenju intenzivne nege, rekao je direktor ove zravstvene ustanove Dragoslav Tomanović.

On je u Jutarnjem programu RTCG preizcirao da je ovaj pacijent bio na respiratoru i imao veoma tešku kliničku sliku.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti sinoć je odlučilo da ponovo proglasi epidemiju korona virusa na celoj teritoriji države, saopštila je Vlada Crne Gore.

Crna Gora je kraj epidemije proglasila 2. juna, ali od sredine juna kada je registrovan prvi novi slučaj, drastično raste broj obolelih, tako da ih je prema poslednjim podacima 1.920, dok je umrlo 28, uključujući ova dva nova slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: