HRT kaže da živimo u prošlosti, velikosrpstva se ne odričemo, tu su nam i četnici....

Srbija živi u prošlosti, a "velikosrpstva" se neće odreći ni za narednih 50 godina, ocene su koje su se mogle čuti u najnovijem izdanju emisije HRT "Peti dan".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.07.2020.

13:00

HRT kaže da živimo u prošlosti, velikosrpstva se ne odričemo, tu su nam i četnici....
Ilustracija: Depositphotos sharafmaksumov

Ta emisija, čije delove prenosi Tanjug, inače se emituje petkom na hrvatskom javnom servisu, a poslednja je u celini bila posvećena Srbiji.

Srbija živi u prošlosti, rekao je u toj emisji novinar Tihomir Dujmović, i to "duboko u prošlosti", a hrvatski mediji previše zaviruju u njeno dvorište. Ali, ocenjuje Dujmović, o događajima u Srbiji izveštavaju previše površno.

"Srbija je na izborima pokazala da je važno znati da je tvrdokorno ostala u četničkim rukama, da dva miliona Srba nije imalo problem da ponovo izaberu četnika na vlast", rekao je Dujmović, koji tu, jedinu, referencu srpskog predsednika Aleksandra Vučića bazira na Hrvatskoj omiljenom Vučićevom istupanju u Glini.

"Srbija se neće odreći velikosrpstva to je jedan kroz jedan, ostaće nedemokratska i velikosrpska narednih 50 do 100 godina”, rekao je Dujmović.

Kao agument u prilog tome navodi da 30 godina nakon rata dva miliona građana na izborima glasa za Vučića.

Aleksandar Musić je pak analizirao "srpsku opoziciju", te rekao da je ona izvršila samoubistvo, da je vode potrošeni političari poput Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića, a da je jedini "tračak svetlosti" Boško Obradović, kojeg, međutim, i starice nazivaju faštistom i ljotićevcem, zahvaljujući srpskim tabloidima.

Opozcija se, kaže, bavi promašenim temama.

Potpisivali su u "svoje vreme" sve što su im tražili kosovski Albanci i što je od njih tražila međunarodna zajednica, a sada, navodi Musić, pokušavaju da glume nacionaliste.

Musić kaže da su lideri srpske opozicije "patetitčni", a da im je najveća greška to što su igonorišu Vučićevo biračko telo, koje je, kaže, ogromno.

Kaže i da je Vučićeva mašinerija kreirana tako da ima i svoje četničko, kao i evropsko i socijalno lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: