INFOGRAFIK Dve trećine preminulih od korone muškog pola, među žrtvama i dvadesetogodišnjaci

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji dostigao je, prema podacima za 20. jul, 21.253. Preminulih je 482.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2020.

17:22

Default images

Prema podacima sa zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja za praćenje epidemije koronavirusa u Srbiji Covid19.rs, do sada je od posledica infekcije ovim virusom u Srbiji preminulo 482 osobe.

Ukupno je, pokazuju podaci, do danas testirano 558.440 osoba. Kako pokazuju podaci, najviše je preminulih starije životne dobi, dok muškarci čine gotovo dve trećine svih žrtava.
Kako pokazuje grafikon sa dnevnom promenom, broj zaraženih poslednjih dana je veći od 300 dnevno, dok je broj preminulih dvocifren u poslednjih 14 dana sa samo jednim izuzetkom. Procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou poslednjih dana je oko ili iznad četiri procenta. U poslednjih mesec dana ponovo raste broj aktivnih slučajeva, kao i broj ljudi na respiratorima koji je baš danas dostigao rekordni nivo od početka epidemije. Broj samoizolovanih u Srbiji u stalnom je porastu. U Šapcu ih je gotovo 2.000 dok se na nivou zemlje ponovo bliži brojci od 10 hiljada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: